Borstvoeding, kunstvoeding

Gedurende je zwangerschap zullen wij met jou de keuze voor borst- of kunstvoeding bespreken. Borstvoeding is veruit de gezondste voeding voor een pasgeborene. Het is aan jou en je partner om daar een goede keuze in te maken. Wij ondersteunen en begeleiden je ongeacht je keuze.

Nog even wat voordelen van borstvoeding op een rij:

  • Veruit het gezondste voor een pasgeborene
  • Vele malen beter dan kunstmatige zuigelingenvoeding
  • Bevordert de moeder/kind binding
  • Lagere kans op allergieën, kanker en overgewicht op latere leeftijd bij het kind
  • Je hebt het altijd bij je, het is meteen op de juiste temperatuur en het is precies wat je kind nodig heeft
  • Moeders die borstvoeding geven hebben een natuurlijker herstel na de bevalling

Websites over borstvoeding

Kolfverhuur

Wanneer je in de eerste dagen na de bevalling een kolfapparaat nodig hebt, kun je die bij ons huren. Je kan daarvoor contact opnemen met onze assistente.

 Lactatiekundige

Alle Terra verloskundigen zijn goed getraind in het begeleiden van borstvoeding. Je kan dan ook met al je vragen en problemen bij ons terecht. Soms kan het prettig zijn om een lactatiekundige te vragen mee te denken. Een lactatiekundige is gespecialiseerd in begeleiding bij borstvoeding. Als je behoefte hebt aan een lactatiekundig consult kan je bij diverse lactatiekundigen terecht. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten.

Kunstvoeding

Kies je voor kunstvoeding dan zijn er een paar dingen die handig zijn om te weten. Als je meteen na de geboorte start met kunstvoeding zijn er diverse merken met voeding voor de eerste start. Komen er in een van beide families allergieën voor dan is het verstandig om een voeding te kopen die hypo-allergeen is. Geef je borstvoeding en wil je in combinatie kunstvoeding geven, dan is het ook raadzaam om hypo-allergene voeding te kopen.

Door het gebruiken van hypo-allergene voeding verklein je de kans op het ontwikkelen van een allergie bij de baby.

Niet elke fles is voor elk kind een goede fles. Overleg samen met je kraamverzorgster of met een verloskundige van Terra welke fles een goede keuze is.