Echo’s tijdens de zwangerschap

De termijnecho maken we tussen de 10 en 12 weken zwangerschap. Deze echo gebruiken we voor de vaststelling van je uitgerekende datum. Als jullie hebben gekozen voor de combinatietest zal ook een nekplooimeting (dikte van de nek) gedaan worden bij de echo tussen 11 en 14 weken. Voor meer informatie over alle vormen van prenatale screening: www.terrapraktijk.nl/prenataal-onderzoek
Vanaf ongeveer 8 weken zwangerschap kan je een echo laten maken om te kijken of het hartje klopt, deze echo wordt niet vergoed door de verzekering.

Tussen 18 en 22 weken van je zwangerschap kan je een screeningsecho laten maken. Er wordt gekeken of alle organen van je kind goed zijn aangelegd. Als het nodig is verwijzen we je voor vervolgonderzoek door naar de gynaecoloog.
Het maken van pretecho’s is voor eigen rekening. Voor meer informatie klik op pretecho’s.

Echopraktijk

De echo’s worden gemaakt door de echopraktijk EchoNoord. EchoNoord is onderdeel van de Verloskundigen Coöperatie Amsterdam Noord. Deze coöperatie is ontstaan uit de jarenlange goede samenwerking tussen de drie verloskundigen praktijken Terra, Liva en Aan ’t IJ, alle gevestigd in Amsterdam Noord. Door onze kwaliteiten te bundelen, kunnen wij de zwangeren van Amsterdam Noord e.o. nog betere zorg bieden rondom verloskunde en echo’s. Voor meer informatie zie de website van EchoNoord.

Contactgegevens EchoNoord:

Echo Noord
(Gevestigd in Gezondheidscentrum Buiksloterham)
Albert Molhof 89, Amsterdam

De ingang van EchoNoord is links om de hoek als je voor het gezondheidscentrum staat.

T. 020 308 1234
F. 020 308 1239
E. info@echonoord.nl