Onze praktijk

Het vaste team van de Terra praktijk bestaat uit Karlijn Hanekamp, Charlotte Meijer, Lonneke Buijtels en Ilse Vloothuis. Samen hebben we meer dan 50 jaar ervaring in de verloskunde!

Hoi, ik ben Lonneke Buijtels. Al van kleins af aan wist ik dat ik iets in de zorg en het liefst met baby’s wilde doen. Tijdens de HBO-V heb ik 6 maanden in Kameroen stage gelopen en daar echt de passie voor verloskunde gevoeld! Ik heb eerst nog na mijn studie 8 jaar op de Intensive care en Hartbewaking gewerkt als gespecialiseerd verpleegkundige. Het sterke gevoel bleef dat ik nog steeds graag iets in de verloskunde wilde gaan doen. Na mijn 30-ste ben ik gestart met de studie verloskunde. De opleiding, het vak, het werk, ik vind het nu na 10 jaar nog steeds fantastisch. Ik hou verder van kinderen (moeder van 4 dochters), dieren (3 cavia’s en een hond), dansen, muziek, sporten en er regelmatig erop uit gaan met mijn gezin/vrienden!

Ilse Vloothuis: geduldig/4 kinderen/veel zingen en voorlezen/9 jaar verloskundige/goed luisteren

Karlijn Hanekamp. Mijn hart ligt al heel erg lang bij verloskunde. Ik vind het heerlijk om vrouwen en hun partner door het proces van zwangerschap, bevalling en de kraamperiode heen te loodsen. Na 13 jaar werken blijft het mooi en bijzonder om hierin een rol in te mogen spelen. Ik ben zelf gelukkige moeder van 2 kinderen die door mijn collega’s op de wereld zijn gezet! Verder hou ik van lezen, koffie drinken met vrienden, lekker eten en het strand!

Ik ben Charlotte Meijer. Na mijn afstuderen in september 2017 aan de Academie Verloskunde in Amsterdam heb ik in verschillende praktijk in Amsterdam, Almere en Dordrecht ervaringen opgedaan en waargenomen, waarna ik in 2018 bij Terra terecht ben gekomen! Verloskunde heeft mij altijd getrokken; iedere zwangere en iedere bevalling is weer anders. Geen dag is hetzelfde! Wat ik vooral belangrijk vind in ons vak is kijken naar de behoefte van de zwangere en partner tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd om hen zo goed mogelijk te begeleiden. Dat maakt ons beroep ook zo uitdagend. Wat mij ook erg aanspreekt in het werken bij Terra is het werken in een team met ervaren, gepassioneerde verloskundigen. Daarom kijk ik als jonge enthousiaste verloskundige er naar uit om jullie te ontmoeten en te begeleiden in deze bijzondere tijd

Wij zijn allemaal ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen van de KNOV. Wij werken volgens een dienstrooster waarbij spreekuurdagen en 24-uurs diensten elkaar afwisselen. Wij proberen zoveel mogelijk ervoor te zorgen dat je in je zwangerschap ons allemaal leert kennen, zodat je bij je bevalling een bekend gezicht ziet. Na je bevalling bezoeken wij je thuis gemiddeld 3 tot 4 keer. De dienstdoende verloskundige is verantwoordelijk voor zowel de kraambezoeken thuis, de bevallingen, en voor alle andere spoedeisende zaken.

Onze praktijkassistentes zijn Kim Andriessen en Bernadette Vermoolen. Zij zijn telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur op het praktijknummer 020-3372403. Voor vragen en afspraken kan je Kim of Bernadette tijdens deze uren bellen.

Kim Andriessen

Wij bieden als verloskundigen begeleiding tijdens je zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. In sommige situaties kan het nodig zijn om je te verwijzen naar een gynaecoloog. Wij werken veel samen met de gynaecologen in het Boven IJ ziekenhuis (regioziekenhuis Amsterdam-noord). Je kan bij ons ook terecht voor een afspraak op het kinderwensspreekuur, voor het draaien van je kindje bij een stuitligging (uitwendige versie), voor begeleiding van een miskraam en begeleiding van een ongewenste zwangerschap.

Momenteel zijn de volgende waarnemers bij ons werkzaam:

Hoi, ik ben Mariëlle van Roekel. Na een studie psychologie en een aantal jaren werken wist ik het…. Ik wilde verloskundige worden. In de hectiek van het leven met een peuter van 2 en een baby aan de borst ben ik in 2004 aan de opleiding begonnen. Het was de beste beslissing ooit. Nog steeds prijs mijzelf gelukkig als ik aanstaande ouders mag begeleiden tijdens de unieke periode van zwangerschap, bevalling en het kraambed. Medisch-verloskundig én alles wat er psycho-sociaal komt kijken bij de overgang naar het ouderschap; uiteraard met het toeleven naar de bevalling en de eerste periode daarna als belangrijke thema’s. Graag hoor ik wat in dit proces voor jou belangrijk is, of het nou je eerste of zesde zwangerschap is, want dat je goed terug kijkt op deze periode, ongeacht het verloop, is voor mij een belangrijke drijfveer.

Naast mijn werk bij Terra werk ik voor het grootste deel van mijn tijd als docent en onderzoeker op de Academie voor Verloskunde Amsterdam / Verloskundige Wetenschap aan Amsterdam UMC. In mijn vrije tijd lig ik vaak in het zwembad, of ben ik met mijn gezin (man en 3 dochters) aan het zeilen op het IJsselmeer of de Waddenzee.

Vanaf 1 juli 2021 neemt Sara Nassar bij ons waar, welkom Sara!

We zijn een opleidingspraktijk en begeleiden daarom een aantal weken per jaar studenten van de verloskunde academie. Laat het ons weten als je geen prijs stelt op de aanwezigheid van een student tijdens het spreekuur, de bevalling of het kraambed, hier houden wij graag rekening mee.