Terra Maatregelen Coronavirus

Update 15 januari 2021

Voor informatie en advies over vaccineren tijdens en na de zwangerschap, zie de volgende pagina van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vaccins/vragen-en-antwoorden-coronavaccins-zwangerschap#Vaccin-veilig

Met het toenemen van het aantal corona besmettingen zijn de maatregelen voor iedereen aangescherpt. Wij volgen waar mogelijk de adviezen van onze verloskundige beroepsgroep (de KNOV) en het RIVM:

We schudden geen handen

We houden ons waar mogelijk aan de 1,5 m afstand

We wassen onze handen

We dragen een mondkapje

We proberen het aantal mensen dat we per dag zien zoveel mogelijk te beperken.

Blijf bij klachten thuis, ook bij milde klachten van verkoudheid. Neem in dat geval contact met ons op zodat we kunnen kijken hoe we je zorg kunnen verlenen.

De reguliere verloskundige zorg gaat door zoals de afgelopen weken. De Centering Pregnancy groepen gaan voorlopig even via Zoom. De voorlichtingsavond over de bevalling komt te vervallen, hiervoor in de plaats is er de mogelijkheid om een online voorlichtingsavond te bekijken. Kijk hiervoor op de volgende pagina.

We vragen je zoveel mogelijk alleen te komen en staan toe dat je 1 persoon meeneemt naar de controle waarin we de bevalling zullen bespreken. Bij binnenkomst graag je handen ontsmetten, er hangt een dispenser aan de muur in de gang. Kom niet te vroeg naar de afspraak, zodat er niet te veel mensen tegelijk in de wachtruimte aanwezig zijn. De intake wordt telefonisch/via beeldbellen gedaan. Partners die meekomen naar de afspraak worden dringend verzocht 1,5 meter afstand te bewaren tot de verloskundige. Neem geen kinderen mee naar de praktijk. Als het echt niet lukt om opvang te regelen, overleg dan even met onze assistente. We willen jullie vragen om tijdens de zwangerschapscontroles op de praktijk een mondkapje te dragen. 

Let op:

  • Een mondkapje wordt gedragen over neus en mond
  • Een wegwerpmondkapje kan maximaal 3 uur gebruikt worden
  • Bevestig het mondkapje voor je de praktijk in komt op je gezicht en desinfecteer vervolgens bij binnenkomst de handen. Raak het kapje vervolgens niet meer aan.
  • Katoenen mondkapjes dienen dagelijks bij 60 C gewassen te worden

Voor informatie over zwangerschap en corona: https://www.pharos.nl/coronavirus/zwanger-of-bevallen-en-het-corona-virus/