Terra Maatregelen Coronavirus

Update 15 oktober 2020:

Met het toenemen van het aantal corona besmettingen zijn de maatregelen voor iedereen aangescherpt. Wij volgen waar mogelijk de adviezen van onze verloskundige beroepsgroep (de KNOV) en het RIVM:

We schudden geen handen

We houden ons waar mogelijk aan de 1,5 m afstand

We wassen onze handen

We dragen een mondkapje als we geen 1,5 m afstand kunnen houden

We proberen het aantal mensen dat we per dag zien zoveel mogelijk te beperken.

Blijf bij klachten thuis, ook bij milde klachten van verkoudheid. Neem in dat geval contact met ons op zodat we kunnen kijken hoe we je zorg kunnen verlenen.

De zwangerschapscontroles blijven doorgaan volgens het normale schema.

We vragen je zoveel mogelijk alleen te komen en staan toe dat je 1 persoon meeneemt naar de intake en de controle waarin we de bevalling zullen bespreken. Partners die meekomen naar de afspraak worden dringend verzocht 1,5 meter afstand te bewaren tot de verloskundige. Neem geen kinderen mee naar de praktijk. Als het echt niet lukt om opvang te regelen, overleg dan even met onze assistente. We willen jullie vragen om tijdens de zwangerschapscontroles op de praktijk een mondkapje te dragen. 

Let op:

  • Een mondkapje wordt gedragen over neus en mond
  • Een wegwerpmondkapje kan maximaal 3 uur gebruikt worden
  • Bevestig het mondkapje voor je de praktijk in komt op je gezicht en desinfecteer vervolgens bij binnenkomst de handen. Raak het kapje vervolgens niet meer aan.
  • Katoenen mondkapjes dienen dagelijks bij 60 C gewassen te worden

Voor informatie over zwangerschap en corona: https://www.pharos.nl/coronavirus/zwanger-of-bevallen-en-het-corona-virus/

Update 29 september 2020: de reguliere verloskundige zorg gaat door zoals de afgelopen weken, zowel de individuele controles als de Centering Pregnancy groepen. Kom in principe alleen naar de praktijk. Mocht dit niet lukken, overleg dan even met onze assistentes. De voorlichtingsavond over de bevalling komt te vervallen, hiervoor in de plaats is er de mogelijkheid om een online voorlichtingsavond te bekijken. Kijk hiervoor op de volgende pagina.

Bovenstaande geldt alleen indien jij of je huisgenoten geen corona-gerelateerde klachten hebben. Als jij of een van je huisgenoten dat wel heeft, neem dan contact met ons op, zodat we kunnen kijken hoe we aan jou zorg kunnen leveren.