De beste verloskundige zorg

Kwaliteit van zorg staat voorop. Wij zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister van onze beroepsgroep; de Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen (KNOV), en alle verloskundigen van Terra staan ingeschreven in dit kwaliteitsregister. Daarnaast dragen we bij aan de kwaliteit van ons vak door studenten op te leiden, mee te doen aan wetenschappelijke onderzoeken en lokaal samen te werken aan betere verloskundige zorg. Hoe dat werkt, vertellen we je hieronder.

Opleiding
Wist je dat Terra ontstaan is uit de verloskundigenacademie? Dat heette toen nog de Kweekschool voor vroedvrouwen. In 2005 splitste Terra zich af en werd het een zelfstandige praktijk. Maar die nauwe band met opleiden is altijd blijven bestaan. We zijn dan ook niet voor niets een opleidingspraktijk. Door te werken met studenten kunnen we onze ideeën en kennis over ons vak overdragen én blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Er lopen dan ook regelmatig studenten mee in onze praktijk. Wil je liever niet dat zij bij een spreekuur, bevalling of kraambed meekijken? Laat het ons dan weten.

Deelname wetenschappelijk onderzoek
Bij Terra gaan we er in principe vanuit dat jij als zwangere een natuurlijk verloop van je zwangerschap hebt. Daar past ook bij dat we niet onnodig medisch ingrijpen. Hiervoor willen we graag een goed beeld hebben van wat de risico’s voor jou, tijdens je zwangerschap, écht zijn. Dit wordt onderzocht in het VeCas-project. Wij ondersteunen dit onderzoeksproject van harte.

We vragen je bij je intake of je het goed vindt dat we ook jouw gegevens anoniem insturen voor dit onderzoek. Die keuze is helemaal aan jullie. Of je mee wilt doen of niet, heeft geen enkele invloed op de zorg die jullie van ons ontvangen.

Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV)
Zorg scherp houden met andere verloskundigenpraktijken in Amsterdam Noord én de gynaecologen en kinderartsen van het Boven ij ziekenhuis. Dat doen we in het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV). Hoe? Door te blijven overleggen over hoe we protocollen, zorg en samenwerking kunnen verbeteren.

Deel dit artikel

Lees meer over

Griepprik

In Nederland wordt sinds 2021 aan alle zwangeren geadviseerd om zich te laten vaccineren tegen de griep. Dit naar aanleiding van een wereldwijd advies in

Lees verder »

Tarieven

Bij ons krijg je volledige verloskundige zorg, vanaf het begin van de zwangerschap tot en met het kraambed! De zorg met de nodige echo’s worden

Lees verder »
T