Betrokken
zorg tijdens
je kraamtijd

Ook na de geboorte de beste zorg voor jou en je kindje

Betrokken zorg tijdens je kraamtijd

Ook na de geboorte de beste zorg voor jou en je kindje

Samen zwanger

Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon of dochter!

Nu de zwangerschap voorbij is, breekt er een hele nieuwe tijd aan. In de eerste week na je bevalling sta je er niet alleen voor. De kraamzorg is die week bij jullie thuis. Zij is er om jullie te helpen met de zorg voor jullie kindje, jullie van alles te leren in jullie eigen, vertrouwde omgeving en om jullie vragen te beantwoorden. Loopt je herstel anders dan gepland of heb je vragen of zorgen over je baby? Dan neemt ze contact op met ons.

Ook wij komen in de eerste week een paar keer bij jullie langs en zijn 24/7 bereikbaar voor vragen. Tijdens onze bezoeken kijken we of het goed met jou en je kindje gaat, of de kraamzorgbegeleiding goed verloopt, hoe je de bevalling vond en of je ergens extra hulp bij nodig hebt of vragen over hebt.

Terra Verloskundigen Lonneke met baby
T

Wat gaat er verder in die eerste week gebeuren?

Terra verloskundigen praktijk Amsterdam Noord geboorteaangifte

1 // Aangifte

Wanneer de baby geboren is, dan ben je verplicht het binnen 3 werkdagen na de geboorte aan te geven bij de gemeente waarin het kind geboren is.

Terra verloskundigen hielprik

2 // Hielprik en gehoortest

In de eerste week na de geboorte van jullie kindje komt het consultatiebureau bij jullie langs. Lees meer in ons blog Hielprik & gehoortest

Terra verloskundigen kolfverhuur

3 // Kolfverhuur

Mocht je de eerste dagen na je bevalling een kolfapparaat nodig hebben, dan kun je er een bij ons via de praktijk huren. De apparaten die wij verhuren zijn van goede kwaliteit. Neem hiervoor contact op met onze assistentes.

Terra verloskundigen Vaderschapsverlof

4 // Vaderschapsverlof

Ook na de eerste week, kan je partner extra verlof opnemen. Als kersverse vader heb je nu recht op één week verlof en kun je bovenop dat verlof vijf weken extra verlof opnemen. Lees meer in ons kenniscentrum over vaderschapsverlof.

T
TERRA verloskundigenpraktijk in verwachting Amsterdam Noord Team Charlotte Meijer

Tevreden terugkijken op je zwangerschap en bevalling​

Zes weken na de bevalling nodigen we je uit voor een gesprek. We zijn heel benieuwd hoe het dan met jou en je baby gaat!

Hoe kijk je terug op de bevalling, nu die wat langer geleden is? Hoe vond je onze zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd? Heb je nog vragen? Deze nacontrole duurt ongeveer 30 minuten. Hebben jullie veel vragen of is er een hoop te bespreken? Geef het dan gerust aan. Dan plannen we wat meer tijd voor jullie in.

Na 6 weken dragen we de zorg voor jou en je kindje over aan de huisarts en het consultatiebureau (onderdeel van het ouder- en kindteam). Zij beantwoorden vanaf nu al je vragen over (borst)voeding, gezondheid en ouderschap.