Anticonceptiepil

Hier zitten 2 hormonen in, namelijk oestrogeen en progestageen. Het hormoon oestrogeen zorgt voor een voorspelbare menstruatie. Progestageen zorgt ervoor dat je niet zwanger raakt.

De combinatiepil raden we af als je borstvoeding geeft. De combinatiepil slik je 21 dagen achter elkaar waarna je een stopweek (7 dagen) hebt. Tijdens die stopweek vindt een menstruatie plaats. Ook tijdens de stopweek ben je beschermd tegen zwangerschap. Om een menstruatie te voorkomen kun je ervoor kiezen de stopweek over te slaan en direct te starten met een nieuwe strip.

De anticonceptiepil is voor 99% betrouwbaar. Als je antibiotica gebruikt of hebt moeten overgeven kan de pil zijn werking verliezen en kan je alsnog zwanger raken. Om de betrouwbaarheid te vergroten is het belangrijk om de pil elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip in te nemen. 

Deel dit artikel

Lees meer over

Griepprik

In Nederland wordt sinds 2021 aan alle zwangeren geadviseerd om zich te laten vaccineren tegen de griep. Dit naar aanleiding van een wereldwijd advies in

Lees verder »

Tarieven

Bij ons krijg je volledige verloskundige zorg, vanaf het begin van de zwangerschap tot en met het kraambed! De zorg met de nodige echo’s worden

Lees verder »
T