Minipil

De minipil wordt ook wel Cerazette genoemd. Dit is een anticonceptiepil zonder oestrogeen. In de minipil zit alleen progestageen.

Dit hormoon is afgeleid van mannelijke hormoon testosteron. Progestageen zorgt ervoor dat je niet zwanger raakt. De oestrogeenvrije pil kan een optie zijn wanneer je geen oestrogenen mag gebruiken, wanneer je last hebt van bijwerkingen die veroorzaakt worden door het oestrogeen in de combinatiepil of wanneer je borstvoeding geeft.

In de strip van de minipil zitten 28 tabletten, je hebt hierbij dus geen stopweek. De menstruatie kan hierdoor onregelmatiger zijn of zelfs helemaal uitblijven. Bij de minipil is het belangrijk om hem elke dag op hetzelfde tijdstip in te nemen. Bij goed gebruik is de minipil voor 99% betrouwbaar.

Deel dit artikel

Lees meer over

Griepprik

In Nederland wordt sinds 2021 aan alle zwangeren geadviseerd om zich te laten vaccineren tegen de griep. Dit naar aanleiding van een wereldwijd advies in

Lees verder »

Tarieven

Bij ons krijg je volledige verloskundige zorg, vanaf het begin van de zwangerschap tot en met het kraambed! De zorg met de nodige echo’s worden

Lees verder »
T