Onze samenwerkingen

De beste zorg lever je natuurlijk niet alleen. Die bestaat uit een goede samenwerking tussen iedereen die bij jouw zwangerschap betrokken kan zijn. Wij werken dan ook nauw samen met verschillende organisaties in Amsterdam Noord.

Om je te helpen aan betrouwbare adressen, hebben we hier een overzicht van partijen waar wij goed mee samenwerken. Wil jij naar een andere organisatie, bijvoorbeeld een ander kraamzorgbureau, een andere echopraktijk of een andere psycholoog? Dat kan altijd. We werken samen met iedereen.

Ziekenhuizen in de regio
Ook betrouwbare zorg als je wordt doorverwezen naar de gynaecoloog in het ziekenhuis. Dat regelen we door goede samenwerking met alle ziekenhuizen hier in de regio.

EchoNoord
De beste echo’s door een samenwerking met drie andere verloskundigenpraktijken in Amsterdam Noord. Dat is echopraktijk [EchoNoord].

Huisartsen
Kunnen we kort over zijn: we werken met alle huisartsen samen.

Kraamzorg
Een warm gezicht bij jou thuis in je kraamweek. Daarvoor moet je bij kraamzorg van de Kraamspecialist, Kraamzorg 1 op 1, Patricia, Kraamzorg Anne of het geboortecollectief zijn.

Diëtiste
Ook tijdens je zwangerschap blijven genieten van lekker eten en tegelijkertijd eten wat goed is voor jou en je kindje. Diëtiste Susan Kentrop weet precies hoe je dat doet en is één keer per week gewoon bij ons in de praktijk te vinden.

Voetreflex
Met zwangerschapsklachten hoef je niet altijd rond te blijven lopen. Voetreflexmassage stimuleert het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Je vindt verschillende behandelingen bij Time4yourself.

Psycholoog
Psychische klachten tijdens je zwangerschap zijn heel normaal. Psychologe Carine Koele helpt je er graag bij.

Bewegingstherapeuten
Verslapte gewrichtsbanden, een groeiende baarmoeder en extra gewicht: zwangerschap vraagt om aanpassingen in hoe je beweegt. Bewegingstherapeuten leren je precies wat je wel en niet moet doen. Zo beweeg je ook tijdens je zwangerschap soepel. Kijk bijvoorbeeld bij Rondom de geboorte, Haptomotion, Fysiomcn, Thamar Pfluger of Bekkenfysio Amsterdam.

Acupuncturist
“Het is echt niet nodig om te blijven tobben met misselijkheid, hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen, zwangerschapsjeuk,” schrijft acupuncturist Renée Baas op haar website. Heb je klachten? Acupunctuur kan uitkomst bieden.

Lactatiekundige
Loop je tegen problemen aan met het geven van borstvoeding, dan kan een lactatiekundige je helpen. Van pijnlijke borsten, tot een baby die niet goed drinkt, de lactatiekundige heeft advies. Kijk bijvoorbeeld bij de Kraamspecialist of Jippie Joe.

Rondom de geboorte
Van zwangerschapsgym tot babymassages en alles ertussenin. Voor een ruim aanbod aan cursussen moet je bij Rondom de geboorte zijn.

Ouder- en Kindteam
Na de geboorte dragen wij de zorg over aan het Ouder- en Kindteam. Vast weten waar je terecht kunt? Er is altijd een ouder- en kindteam bij jou in de buurt.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lees meer over

Anticonceptiestaafje

Anticonceptiestaafje wordt ook wel Implanon NXT genoemd. Dit staafje biedt 3 jaar bescherming tegen zwangerschap. Je hoeft dus een lange tijd niet aan anticonceptie te

Lees verder »

Anticonceptiering

Een anticonceptiering is een zachte, flexibele, kunststof ring van ongeveer 5 centimeter doorsnee die je zelf in jouw vagina inbrengt. Je gebruikt deze vaginale ring

Lees verder »

Anticonceptiepleister

De anticonceptiepleister is in Nederland verkrijgbaar onder de naam Evra. Deze wekelijkse anticonceptiemethode kan een uitkomst zijn voor vrouwen die niet dagelijks aan anticonceptie willen

Lees verder »
T